miercuri, 17 februarie 2010

Tipuri de asternut indicate pentru categori de custi si volerii.


Pentru puscariasi care locuiesc in celule mici se foloseste cel mai des nisipul gasit in magazinele de specialitate dar acesta poate fi si nisip obisnuit spalat si sterilizat printro fierbere prealabila.
Pentru pasarile de rand care traiesc in garsioniere se foloseste nisipul mai sus amintit dar se mai poate utiliza si pietris de granulatie pana la 0,5 cm. sau asternut ecologic pentru pisici deoarece acesta se gaseste mult mai usor decat pietrisul si este deocamdata cel mai ieftin de pe piata (circa de 10 ori mai ieftin ca nisipul pentru pasari, papagali).
Iar pentru domni si domnisoarele care traiesc in vile si apartamente de lux (volerii) se poate utiliza cele mai sus prezentate cu cateva complectari in acestea se mai poate utiliza rumegusul, gazon verde, pamant sau chiar pietris cu granulatie de pana la 1 cm granulatia de peste 1 cm poate duce la inbolnavirea talpilor pasarilor din cauza discomfotului creat.
Pietrisul este indicat din cauza cantitati uriase de asternut necesar intro volerie astfel costurile acestuia sunt minimale pentru cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca, acesta poate fi reciclat printro prespalare si ulterior prin fierberea si uscarea acestuia.
Toate aceste tipuri de asternut se pot completa cu 1-3 % cu nisipul necesar digiestiei pasari, papagalului dumneavoastra se sub intelege ca nisipul nu se complecteaza cu nisip.
NOTA: De retinut ori ce ati folosi ca asternut acesta trebuie schimbat cel putin saptamanal. Aceasta pentru a avea constinta curata fata de pasarea, papagalul dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate