miercuri, 17 februarie 2010

Asternutul pentru Papagali, pasari de companiie.

Prin asternutul pentru pasari, papagali de companiie se intelege materialul folosit pentru acoperirea podelei custi, coliviei sau voleriei pasarilor, papagalilor dumneavoastra. Acesta poate fi constituit din pitris, nisip sau chiar hartie, in cazul voleriilor se poate folosi pamant sau gazon datorita suprafetei mari a acestora.
In ori care caz trebuie avut in vedere calitatea asternutului compozitia acestuia dar si materialul din care este compus deoarece acesta trebuie sa indeplineasca cateva criteri stricte:
1. Sa fie compus din material non toxic pentru pasarea, papagalul dumneavoastra, ex: ziarele contin in compozitia lor cerneala non ecologica facuta din plumb acesta find extrem de toxic - folia de aluminiu sau plastic poate fi ingerata de pasarea dumneavoastra iar in unele cazuri poate duce la probleme digestive grave, etc.
2. Prin utilizarea unui anumit tip de asternut a nu constitui o problema in pastrarea curateniei a spatiului de convietuire.
ex: nisipul fin poate fi vanturat din cauza exersari zborului de catre pasarea, papagalul dumneavoastra.
3. Sa nu fie un mediu propice dezvoltari agentilor bacterieni.
ex: Folia de plastic - aluminiu, deoarece pe sub aceasta se poate prelinge pi la puterea 2 iar acest fapt poate duce la dezvoltarea accelerata a agentilor microbieni
SFAT: Evitati udarea continua a asternutului in acelas loc pe perioada indelungata de timp de la 2 zile in sus.,
ex: tavita de inbaiere sa nu fie lasata tot timpul la dispozitia pasari, papagalului dumneavoastra.
4. Sa fie ieftin si usor de curatat si indepartat din cusca colivie sau volerie.
Si nu in ultimul rand acesta trebuie sa nu constituie un pericol pentru pasarea, papagalul dumneavoastra ascest trebuie sa fie un factor de confort pentru aceste animale nu un adevarat pericol pentru sanatate si integritatea personala a acestor pasarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate