miercuri, 17 februarie 2010

Substantele recomandate pentru efectuarea dezinfectiei custi, coliviei pasari, papagalului dumneavoastra.


SUBSTANTE CHIMICE SI NON CHIMICE INDICATE IN DEZINFECTIA CUSTI COLIVIEI.
Dupa mine as recomanda cea mai simpla metoda de dezinfectat cea de a folosi substante care nu lasa urme reziduale pe pereti coliviei, custi sau acele substante care lasa urme slabe usor de curatat.
1. ALCOOLUL SANITAR.
Dupa prespalarea custi cloiviei si a tuturor acesorilor aplicati pe o bucata de panza curata alcool sanitar si stergeti usor toate elementele custi/coliviei in mod normal alcoolul se evapora si raman urme reziduale benefice de ALBASTRU DE METIL care se regaseste in compozitia alcoolului sanitar.
2. Alcoolul alimentar fie ca este cel destinat pentru bauturi sau este acea esenta de otet rezultatele sunt similare ca si la folosirea alcoolului sanitar.
3.ORI CE ALTA SUBSTANTA ANTI BACTERIANA (dezinfectant).
Dupa spalarea cu aceste substante trebuie insistat in limpezirea tuturor partilor componente ala custi, coliviei dar sa nu uitam ca acestea polueaza apa si sunt foarte toxice mediului acvatic si cum in Romania sunt atatea stati de tratare a apelor reziduale !!!...
Dar tot o data pot raman urme care ar putea fi ingerate de pasarea/papagalului dumneavoastra.
Obs: Folosind 1 si 2. in loc de 3. dumneavoastra participati la folosirea resurselor intrun mod eficient si cu implicare limitata asupra mediului.
Acestea find spuse spor la lucru.
NOTA: Esenta de otet are aceleasi calitati ca si substantele detratant care sunt foarte toxice si se poate folosi foarte eficient la curatarea depunerilor de piatra din vasul de apa al pasari, papagalului dumneavoastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate